Galvenā

50 gadu gaitā Daugavpilī strādā šaha klubs. Šajā laikā vairākas mūsu pilsētnieku paaudzes, apmeklējot šaha klubu, iemācījās spēlēt šahu, ir izveidojušās pat ģimeņu dinastijas. Kluba audzēkņi vairākkārt ir guvuši panākumus, viņu vidū ir starptautiskie meistari un meitarkandidāti ar meistara reitingu.

Daugavpils šaha klubā ir noritējuši vissavienības un starptautiskā mēroga turnīri, kuros piedalījušies tādi izcili šahisti, kā Mihails Tāls, Garijs Kasparovs, Anatolijs Karpovs, Vasīlijs Smislovs, kā arī izcili Latvijas šahisti — Aivars Gipslis, Jānis Klovāns, Aleksejs Širovs un daudzi citi.

2006.- 2008. gadā Daugavpils šaha-dambretes kluba komanda ieguva godalgotas vietas Latvijas komandu čempionātos. Arī individuāli daugavpilieši ir guvuši labus panākumus kā Latvijas, tā arī starptautiskajos (Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā, Vācijā u.c.) turnīros. No 2007. līdz 2010. gadam Daugavpils senioru komanda ir sekmīgi piedalījusies Latvijas senioru sporta spēlēs, kur ir bijuši gan čempioni, gan otro un trešo vietu ieguvēji.

Pēdējo astoņu gadu laikā Daugavpils šaha klubā ar bērniem nodarbojas pedagogs Staņislavs Krivihs.

Šajā laika periodā, tika sagatavoti 14 Latvijas čempioni, to skaitā 3 trīskārtējie, kā arī tika iegūtas 5 sudraba un 10 bronzas godalgas Latvijas čempionātos. Regulāri tiek gūti panākumi citās sacensībās. Mūsu bērni izcīnījuši godalgas komandu sacensībās 2007. un 2008. gadā. Šogad Latviju pasaules jauniešu čempionātā pārstāvēja 13 šahisti, no tiem 6 daugavpilieši.

Daugavpils šaha-dambretes klubā katru gadu notiek dažāda līmeņa sacensības – senioru, invalīdu čempionāti, kā arī turnīri bērniem ar ierobežotām vajadzībām. Tiek rīkotas bērnu un jauniešu, pilsētas skolu komandu sacensības, Daugavpils un Daugavpils rajona čempionāti, vasarā notiek Latgales čempionāts. Visa gada garumā norit pilsētas kausa izcīņa šahā un dambretē. Tiek rīkoti starptautiskie šaha festivāli „Latgales pavasaris” un „Latgales rudens” ar Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas, Vācijas un Ukrainas šahistu piedalīšanos, kā arī citas sacensības.

Kluba zālē vienlaikus var spēlēt 80 un pat līdz 100 sportistu.

Biedrības „DPŠDK” valde

 

Kontakti:

Daugavpils pilsētas šaha-dambretes klubs

Raiņa iela 69, Daugavpils,

Latvijas Republika, LV-5403

e-mail: daugavpilschess@inbox.lv

00 371 - 29620059

Оставьте комментарий